Blik met verf door auto gegooid: 'Wie doet nou zoiets?' [FOTO'S]

15 maart 2017 om 11:30 • Aangepast 21 november 2020 om 02:49
nl
Stel je voor: na een gezellige kaartavond kom je bij je auto en dan blijkt dat een van de ramen is ingegooid én er verf door de hele auto ligt. Het overkwam Theo Libregts uit Den Bosch. Na een kaartavond in Brede Bossche School (BBS) Nieuw Zuid ontdekte hij dat zijn auto vernield was. Het voertuig is waarschijnlijk total loss. En de daders? Die zijn spoorloos en Libregts kan slechts gissen naar de motieven.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Om half zeven dinsdagavond parkeerde Libregts zijn auto op de parkeerplaats bij de school. Na een vergadering werd er nog gekaart, rond tien uur gingen de eerste mensen naar huis. "Ze kwamen terug naar binnen met de mededeling dat er auto's vernield waren. Ook de mijne dus", vertelt Libregts.

Grote emotionele waarde
Bij zijn voertuig aangekomen bleek dat de achterruit was ingegooid. Ook was er een blik verf naar binnen gegooid waardoor het een ravage was in de auto. "Het was ook nog olieverf", zegt de gedupeerde. "Het hele dashboard zat onder. De politie meldde dat mijn auto waarschijnlijk total loss is. Een drama."

Wachten op privacy instellingen...

De auto komt uit 2008, Libregts kocht deze een paar jaar geleden. "Er zit een grote emotionele waarde aan", legt hij uit. "Mijn vader is in 2002 overleden en een paar jaar geleden ontdekten we dat er een nabestaandenpensioen was. Dit bedrag is verdeeld en ik heb er een auto van gekocht."

De emotionele waarde is groot, dat blijkt ook uit de sticker die Libregts op de achterkant van de auto plakte. "'Bedankt Pa', staat erop. Ik heb geen idee hoe het nu verder moet. De wagen is uiteindelijk naar Schijndel gebracht voor de taxatie."

Wie weet meer?
Libregts heeft de auto nodig voor zijn werk en het is maar de vraag wat hij terugkrijgt van de verzekering. "De auto is al oud. Ik ben wel goed verzekerd, maar het kost me natuurlijk altijd geld. Gelukkig heeft mijn vrouw een wagen, al is die wat kleiner."

Via social media is de gedupeerde op zoek naar mensen die iets gezien hebben. Want wie het heeft gedaan, is helemaal onduidelijk. "Een auto naast de mijne is ook vernield, het lijkt volstrekte willekeur", denkt hij. "Het is vreselijk, wie doet nou zoiets? Ik hou het maar op vandalisme. Ik heb er een slapeloze nacht van gehad, kan me niet voorstellen dat ik iets of iemand heb benadeeld. Of dat ik een conflict heb."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.