Ex-ambtenaar met zijn vrouw aangehouden voor witwassen en verduistering - Omroep Brabant

Ex-ambtenaar met zijn vrouw aangehouden voor witwassen en verduistering

15 maart 2017 om 10:42
nl
Een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond is woensdagochtend aangehouden. De man wordt verdacht van verduistering en witwassen. Ook zijn vrouw - gemeentesecretaris in Leudal (Limburg) - is aangehouden.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De gemeente Helmond deed in december 2016 aangifte tegen de ambtenaar die diverse hoge functies had op het gemeentehuis. Hij was onder meer manager van de afdeling Interne Diensten. De man werd op staande voet ontslagen.

Vermoedelijk heeft de verdachte, de 55-jarige Pieter H., zeker 20.000 euro verduisterd. Het totale bedrag ligt waarschijnlijk nog veel hoger, maar dit wordt nog onderzocht.

Gekocht met gemeenschapsgeld?
De politie deed vorige week onderzoek in de woning van het echtpaar in Echt en kasteel Eyckholt in Roosteren. Er werd beslag gelegd op administratie en computers; auto's, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur werden meegenomen. Mogelijk zijn deze gekocht met verduisterd gemeenschapsgeld.

[tweet:https://twitter.com/OM_OostBrabant/status/841918410468515840]

Valsheid en witwassen

Het onderzoek begon na de aangifte van de gemeente Helmond. De man wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering in dienstbetrekking. Zijn echtgenote heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan witwassen.

Gitte Stevens, de advocate van de man uit Helmond, vindt het vervelend dat haar cliënt is opgepakt. Hij had zich best bij de politie willen melden wanneer hem dat was gevraagd, zegt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.