Vrachtwagen met zeker zevenduizend liter amfetamineafval gedumpt in Hilvarenbeek

15 maart 2017 om 11:30 • Aangepast 21 november 2020 om 02:49
nl
Op de weg N269 tussen Hilvarenbeek en Tilburg is woensdagochtend een vrachtwagen met zo'n zevenduizend liter drugsafval gevonden.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Een voorbijganger ontdekte de Duitse vrachtwagen zonder kentekenplaten om kwart over vijf op een vluchtstrook bij een rotonde in Hilvarenbeek. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en roken rond het voertuig een verdachte zoetige geur die kenmerkend is voor amfetamine.

Wachten op privacy instellingen...

Duizenden liters vloeistoffen
De vrachtwagen is in de loop van de ochtend naar een afgelegen parkeerplaats van de nabijgelegen Beekse Bergen gesleept. Daar is de wagen opnieuw geopend.

Wachten op privacy instellingen...

Het voertuig staat vol met zeker zevenduizend liter chemische vloeistoffen waarmee naar schatting 700 kilo synthetische drugs is gemaakt. Er lagen ook afvoerpijpen, isolatiemateriaal, filters en slangen in de wagen.

Wachten op privacy instellingen...

De politie is een onderzoek begonnen. Er werd uiterst voorzichtig te werk gegaan, omdat er sprake kon zijn van explosiegevaar.

De vrachtwagen is ontmanteld. Urenlang bemonsterden en fotografeerden deskundigen alle materialen. Alles speelt zich overigens af buiten het zicht van bezoekers van de Beekse Bergen. Er is geen schade voor het milieu.

'Vrachtwagen gestolen'
De vrachtwagen zonder kentekenplaten zou, volgens een opschrift in de truck, geregistreerd staan in het Duitse Siegen. Of het voertuig gestolen is of dat er iets anders mee aan de hand is, is niet bekend. Hij was duidelijk overbeladen. Er kon maximaal amper 3000 kilo aan lading in maar er zat meer dan het dubbele in gepropt.

Tussen Hilvarenbeek en Tilburg werd woensdagochtend tijdelijk één rijstrook afgesloten. Vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie op de 100-km-weg die door de vrachtwagen ontstond, gebeurde een kop-staartaanrijding.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.