Grote vondst in Sprundel: munitie, wapens, cash, een auto en een hennepkwekerij - Omroep Brabant

Grote vondst in Sprundel: munitie, wapens, cash, een auto en een hennepkwekerij

15 maart 2017 om 10:47
Archieffoto.
Archieffoto.
De FIOD heeft dinsdag drie personen aangehouden in een witwasonderzoek. Bij een doorzoeking in Sprundel stuitten rechercheurs van de FIOD op een hennepkwekerij. Ook werden wapens, munitie, verdovende middelen en cash geld aangetroffen en in beslaggenomen.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

In dit onderzoek deed de FIOD doorzoekingen in Sprundel en Sint Willebrord. Er is beslag gelegd op ruim tienduizend euro cash geld, dure horloges en een auto.

Wapens en munitie
Ook zijn administratie en gegevensdragers voor onderzoek meegenomen. De wapens, munitie en verdovende middelen zijn overgedragen aan de politie. Die doet verder onderzoek naar de hennepkwekerij.

De hoofdverdachten, een 51-jarige man uit Sint Willebrord en een 36-jarige man uit Sprundel, hebben allebei een woning voor vele tonnen gekocht en gebouwd of verbouwd.

Schijnconstructie
Volgens de FIOD hebben zij vermoedelijk een schijnconstructie opgezet door gebruik te maken van verschillende BV’s waar zij in loondienst waren. Hiermee kregen ze op papier legale inkomsten om de aanschaf van de woningen te legitimeren.

De constructie is vermoedelijk opgezet om criminele inkomsten wit te wassen. De FIOD kwam de zaak op het spoor na controles door de Belastingdienst.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...