Wereldrecordpoging: 600 elektrische golfkarretjes en auto's in een lange stoet

15 maart 2017 om 14:21
nl
Elektrische auto’s, golfkarretjes, elektrische heftrucks en segways. Op 26 maart moeten zeshonderd elektrische voertuigen in kolonne over de A270 tussen Helmond en Eindhoven rijden. Het doel? De langste stoet van honderd procent elektrisch aangedreven voertuigen worden en daarmee het record in het Guinness Book of Records verbreken.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het belangrijkste doel is echter om geld in te zamelen voor De Ontdekfabriek op Strijp-S in Eindhoven. "Met de opbrengsten van de E-parade wordt een lesprogramma ontwikkeld waarbij basisschoolleerlingen uit achterstandswijken kennis maken met techniek en duurzaamheid", legt organisator Rob Baken van Rotary Club Eindhoven Eeckaerde uit.

Hybride mag niet
Het huidige record van de langste stoet staat met 577 voertuigen op naam van Berlijn. Baken wil dat record verbreken door een stoet van zeshonderd voertuigen te organiseren. “We zitten nu op 370 voertuigen, maar we krijgen steeds meer aanmeldingen. De voertuigen helemaal elektrisch zijn, hybride voertuigen mogen dus niet.”

De stoet rijdt zondag 26 maart met een maximumsnelheid van vijftien kilometer per uur over de A270. De start van de route is bij de Automotive Campus en loopt tot het viaduct bij parkeerplaats Vaarle. De weg is die dag van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags gedeeltelijk dicht.

[YouTube:https://youtu.be/3wszx7X6jgw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.