Bredanaar (20) mishandeld na avond stappen: 'Ik ga niet meer alleen weg op de fiets'

15 maart 2017 om 16:17
nl
Voor de 20-jarige Stijn liep een avondje stappen in het centrum van Breda afgelopen zaterdagnacht uit op een nachtmerrie. Rond kwart voor vijf ’s nachts werd hij ingehaald door een groep van zes of zeven jongeren en vervolgens ernstig mishandeld. Hij hield er een gebroken kaak aan over. "Ik ga niet meer alleen weg op de fiets, nu."
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

De mishandeling gebeurde vlak voor de Heksenwiel op de Emerparklaan. De Bredanaar, fietsend op weg naar huis, werd ingehaald door een luidruchtige groep jongeren. “Ze waren rumoerig, al had ik niet het idee dat dat naar mij toe was.”

'Voor dood achtergelaten'
Helaas voor Stijn bleek dat wel het geval. Eén lid van de groep stapte af en begon erop los te slaan. “Toen ging al snel het licht uit. Toen ik weer wakker werd, lag ik vijftig meter verderop. Ze hadden m’n fiets in de sloot gegooid, alsof er niets te zien was. Alsof ik voor dood was achtergelaten”, vertelt het slachtoffer.

Zijn telefoon had hij gelukkig nog wel. “Ik ben blij dat ik telefonisch contact kon hebben aangezien ik nergens heen kon en buiten het zicht lag van elke voorbijganger.”

Gebroken kaak
Na onderzoek bleek dat Stijn zijn kaak heeft gebroken. “Die hebben ze met een plaat en schroeven weer vastgezet. Het gaat al weer een stuk beter, al is m’n gezicht nog wel heel dik. Ik moet vijf weken vloeibaar eten.”

De Bredanaar heeft aangifte gedaan en hoopt dat getuigen of mensen die meer weten contact opnemen met de politie. Ook wordt er gezocht naar camerabeelden. “Een signalement geven, is moeilijk. De dader is blank en ongeveer 1,70 meter lang. Iets breder dan gemiddeld. De anderen heb ik niet eens gezien.”

“Ik ben boos, ja. Al heeft dat nu weinig zin, omdat ik er zo weinig aan kan doen. Ik ga voorlopig niet meer alleen weg op de fiets nu.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.