Café Eindhoven blijkt illegale gokhal: 50.000 euro en drugs in beslag genomen

15 maart 2017 om 21:44 • Aangepast 21 november 2020 om 02:48
nl
De politie heeft woensdagmorgen in Café Boschdijk in Eindhoven bijna 50.000 euro aan contant geld gevonden. Volgens de politie werd er illegaal gegokt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Agenten waren de kroeg aan de Boschdijk binnengevallen in een onderzoek naar witwassen en illegaal gokken. Bij de inval zijn ook gedroogde henneptoppen in beslaggenomen en werden drie mensen opgepakt.

Verdachte had 12 mille op zak
Een van de personen die werden opgepakt, is een 56-jarige Eindhovenaar. Bij hem werd bijna 9000 euro gevonden. De andere verdachten zijn mannen uit Den Haag (46) en Vleuten (41) bij wie respectievelijk ruim 5000 en 12.000 euro werd onderschept.

De politie was het onderzoek begonnen nadat ze had vernomen dat in het café illegaal gegokt zou worden én dat wapenbezit onder bezoekers geen uitzondering zou zijn. Na de inval, rond vier uur ’s ochtends, werden de aanwezigen in het pand uitvoerig gefouilleerd. De arrestaties gebeurden op verdenking van witwassen.

Meer aanhoudingen mogelijk
De verdachten zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Ze zet onder meer met de gemeente en de Belastingdienst het onderzoek voort.

De gemeente Eindhoven laat weten dat de zaak in onderzoek is. Sluiting van een pand is altijd één van de mogelijkheden, als uitkomst van een onderzoek. Maar dat is nu nog niet duidelijk, zo meldt de gemeente.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.