Michael van Gerwen kijkt uit naar nieuw kippenvelmomentje: 'Het is echt fantastisch'

15 maart 2017 om 19:10 • Aangepast 21 november 2020 om 02:48
nl
Michael van Gerwen kijkt uit naar donderdagavond, de Premier League Darts heeft dan weer een speelronde in Nederland. In Ahoy in Rotterdam speelt de regerend wereldkampioen tegen Phil Taylor, voor een uitverkochte zaal. "Prachtig."
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik speel wel vaker in Nederland, maar een avond als deze is natuurlijk super. Vorig jaar was het voor de eerste keer. Het geeft voldoening", zegt Van Gerwen een dag voor zijn wedstrijd. "Je wilt voor eigen publiek natuurlijk presteren. Het beste in jezelf naar boven halen. Dat ga ik ook proberen."

Een jaar geleden genoot Van Gerwen in Ahoy. "Iedereen heeft het goed beleefd, anders is het niet binnen acht minuten weer uitverkocht. Ik vind het fantastisch. Mensen hebben het naar hun zin, maar ik zelf ook. Als je daar voor het publiek staat, dat is wel een kippenvelmomentje. Echt fantastisch, het doet me goed."

Wachten op privacy instellingen...

Uitkijken voor overkill
De avond is razendsnel uitverkocht, weer. Het geeft aan dat het leeft in Nederland, er is misschien ruimte voor meer. “Er zijn meerdere mensen die zo redeneren. Misschien gaan we nog naar een grotere zaal, maar je moet ook uitkijken voor overkill. Mensen kunnen maar één of twee keer per jaar geld uitgeven aan zo’n evenement. Je moet niet te gek doen.”

Een Premier League-avond in de buurt van Vlijmen, in de Brabanthallen? “Dat is niet groot genoeg. Erg eigenlijk, hè. Wie had dat tien jaar geleden gedacht? Maar vorig jaar was er in Rotterdam al een record bij de kaartverkoop. Dit jaar is dat dunnetjes overgedaan. Het geeft aan hoe het leeft hier. Als de zaal twee keer zo groot was geweest, was het ook uitverkocht geweest."

Wachten op privacy instellingen...

Tegenstander Taylor
Taylor is de tegenstander van Van Gerwen, net als vorig jaar. "Het mooiste affiche? Ik had dit jaar liever tegen iemand anders gespeeld. Vorig jaar speelde ik tegen Phil. Dit jaar weer. Het blijft een mooie wedstrijd, fantastisch. Maar ik had zelf voor Gary Anderson gekozen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.