Bekende Brabanders doen ook hun (stem)plicht, hier of in Amsterdam

15 maart 2017 om 20:56 • Aangepast 21 november 2020 om 02:48
nl
Ze draven graag op om de aandacht te vestigen op zichzelf. Of om hun mening te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Maar bekende Brabanders kennen hun rechten en plichten. Ook voor hen was 15 maart dus de dag van de Tweede Kamerverkiezingen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Ga stemmen voor jezelf en voor het land”, zo omschreef Guido Weijers zijn gevoel deze ochtend. De in Boxmeer opgegroeide en naar Breda verhuisde cabaretier liet het niet bij woorden alleen, zo meldde zijn vrouw.

Wachten op privacy instellingen...

Welke partij de gelukkige werd, zal hij woensdagavond mogelijk prijsgeven. Hij verzorgt dan een masterclass geluk in het Parktheater in Eindhoven.

Stemadvies Lonneke Engel
Lonneke Engel had ook een stemadvies. 'Heb vooral respect voor elkaar', en dan maakt het het model uit Eindhoven niet uit naar wiens voorkeur je uitgaat.

Wachten op privacy instellingen...

Maar je kunt nog zoveel zin hebben of het nog zo belangrijk vinden om je stem uit te brengen, zonder pas kun je het schudden. En dus was het even paniek woensdagmorgen voor Martin Koolhoven, de filmregisseur die jaren heeft doorgebracht in Asten waar zijn ouders nog wonen.

Wachten op privacy instellingen...

De  Amsterdammer was zijn stempas verloren. Soms heeft het voordelen wanneer je een bekende Nederlander (of Brabander) bent. Twee mensen vonden de pas in het Vondelpark en gaven die bij Koolhoven thuis af.

Ferme stem Cornald Maas
Cornald Maas, geboren en getogen in Bergen op Zoom, bracht ook in de hoofdstad zijn stem uit. Het jurylid van het Songfestival annex programmaker deed dit op ferme wijze. Wat dat dan ook moge betekenen.

Wachten op privacy instellingen...

Marc-Marie Huijbregts speelde een thuiswedstrijd. De cabaretier moet zich in een schouwburg hebben gewaand, zo druk was het voor zijn stembureau in Tilburg. En die mensen kwamen nu eens niet voor hem.

Wachten op privacy instellingen...

Op wie stemde Johan Vlemmix nu?
Tot begin dit jaar leek het erop dat er ook kon worden gestemd op de Partij van de Toekomst, de partij van Johan Vlemmix. De Eindhovenaar hoopte stoer op vijf zetels, maar hij trok zijn aanmelding echter in. Een illusie armer of niet: Vlemmix deed woensdag 15 maart zijn plicht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.