Video

Madelon wil timmervrouw worden: 'Ik werk gewoon graag met m'n handen!'

16 maart 2017 om 15:29 • Aangepast 21 november 2020 om 02:47
nl
Een strijd tussen de seksen in de Bouwschool Breda. Zeventien jongens en één meisje strijden tegen elkaar voor de titel: beste timmerman of vrouw van de regio. De competitie duurt twee dagen en vrijdagmiddag is de winnaar bekend. Tussen al die stoere jongens houdt een meisje zich dapper staande. Madelon Nederlof uit Halsteren.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Madelon wis al vroeg dat ze de bouw in wilde. "Ik ben al vanaf jongs af aan bezig met m'n handen. Dingen bouwen en timmeren vind ik leuk!", aldus de jonge meid.

Secuurder werken
Madelon zit in het derde jaar van vmbo De Steenspil in Halsteren. Ze wil dolgraag timmervrouw worden maar weet ook wel dat dat niet alledaags is. "Nee, dat weet ik maar ik hoop dat het wel gaat veranderen want dan wordt er tenminste wat secuurder gewerkt", zegt Madelon met een knipoog.

Wachten op privacy instellingen...

Geëmancipeerde sector
Madelon moet een huishoudtrapje in elkaar zetten voor de wedstrijd. Kees van Dongen van de Bouwschool zit in de jury en is trots dat Madelon meedoet. "Ja, enorm. De bouw is een geëmancipeerde sector en daar is dus best plek voor een timmervrouw!".

Jongens
De jongens vinden het wel leuk dat ze meedoet maar verliezen van een meisje dat gaat te ver. "Nee, dat gaat niet gebeuren. Ik ga niet verliezen van een meske!", zegt een gedreven jongen met een tekenpotlood in z'n hand.

Uiteindelijk zijn het allemaal winnaars want het trapje mag mee naar huis. Vrijdag aan het eind van de middag is de uitslag.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.