Meningen verdeeld over Kostas Lamprou: Van 'geweldige reflexen' tot 'hartverzakkend gegrabbel'

16 maart 2017 om 22:32 • Aangepast 21 november 2020 om 02:46
nl
Willem II heeft dit seizoen na de top drie van de eredivisie de minste tegentreffers. Doelman Kostas Lamprou moest 29 keer de bal uit het net halen. De goalie vertrekt aan het einde van het seizoen uit Tilburg. Of dat goed is voor de club, daar zijn de meningen over verdeeld. En dat is al jaren zo, door zijn lengte staat Lamprou altijd ter discussie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Paul Post volgt het voetbal op de voet voor Omroep Brabant. "Ik zie hem niet wekelijks voetballen, maar ik kan me voorstellen dat Willem II niet heel erg veel moeite heeft gedaan om Lamprou langer in Tilburg te houden. Het is een sympathieke gast met een hoge gunfactor en prima 'in de kleedkamer', maar hij is ook een constante bron van onrust."

"Geweldige reflexen wisselt hij af met hartverzakkend gegrabbel", vervolgt Post. "En dan natuurlijk zijn lengte, of beter gezegd, zijn gebrek aan lengte. Met afstandsschoten en duels met kopsterke spitsen gaat hij daardoor regelmatig de mist in, wat Willem II op jaarbasis al heel wat punten heeft gekost."

Wachten op privacy instellingen...

'Pakt meer dan hij weggeeft'
"Het lullige voor Lamrpou is dat hij de rest van zijn carrière onderwerp van debat zal zijn. En dat heeft te maken met iets waar hij niets aan kan doen, zijn lengte", zegt Job van der Zon, Willem II-watcher namens Omroep Brabant. "De tweede goal van FC Twente zou een langere keeper gehad hebben. Zo zijn er vijf goals in een jaar bij Lamprou, maar daar staat meer tegenover wat betreft reddingen. Qua reflexen en als lijnkeeper hoort hij bij de top."

Wachten op privacy instellingen...

In de ogen van Van der Zon is Lamprou niet minder dan de keepers van bijvoorbeeld sc Heerenveen en Vitesse. "Je moet een paar goals incalculeren, maar Lamprou compenseert die goals. Hij pakt meer dan dat hij weggeeft. Hij heeft dit seizoen al negen keer de nul gehouden, dat is deze eeuw geen andere keeper van Willem II gelukt. Het begint eigenlijk een soort gimmick te worden. Maar mensen moeten eens negentig minuten kijken, als je dat doet kun je niet anders dan concluderen dat hij een topkeeper is."

Afgelopen weekend speelde Lamprou weer een grote rol bij de zege op PEC Zwolle. Door meerdere reddingen van de keeper pakte Willem II de winst. "Zonder Lamprou had Willem II niet gewonnen", aldus Van der Zon. Lamprou gaat aan kop in het klassement van meeste reddingen dit seizoen in de eredivisie. In totaal heeft hij tijdens de huidige voetbaljaargang al 116 reddingen op zijn naam staan.

Wachten op privacy instellingen...

'Hahn als opvolger halen'
De naam van Lamprou is gevallen bij sc Heerenveen, waar voormalig Willem II-trainer Jurgen Streppel nu trainer is. "Het is sympathiek en loyaal dat Streppel vanuit Heerenveen zo positief was over zijn oud-doelman, maar ik geloof er niks van dat hij hem ook daadwerkelijk naar Friesland gaat halen", denkt Post. Van der Zon weet dat Streppel gecharmeerd is van Lamprou. "Maar hij zal nog wat overtuigingskracht nodig hebben intern om hem daadwerkelijk te halen."

Bij Willem II vertrekt hij in ieder geval. Wie moet de Griekse doelman opvolgen? Post en Van der Zon zijn het er over eens: Warner Hahn. In de ogen van Post is het een ‘stijlvolle, betrouwbare en haalbare keeper’. Van der Zon: "Hahn is een echte atleet, een beer van een vent. En voor hem is Willem II een logische vervolgstap."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.