Video

Dubbele kattenmoord in Bergen op Zoom: 'De dader is een psychopaat!'

16 maart 2017 om 19:08 • Aangepast 21 november 2020 om 02:46
nl
Een lugubere vondst donderdag in de Frederik Hendrikstraat in Bergen op Zoom. Langs de kant van de weg vond buurtbewoonster Patricia Verboom twee bebloede dode katjes waarvan de hersentjes waren ingeslagen. "Echt een verschrikkelijk gezicht", zegt de geëmotioneerde Verboom die kattenmoord bewezen acht.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Patricia was donderdagochtend haar hond aan het uitlaten toen ze de weerloze diertjes levenloos tegen de stoeprand aan zag liggen.

Ogen uit schedeltjes
Ze dacht eerst nog dat de diertjes waren aangereden, maar al snel realiseerde ze dat er meer aan de hand was. "De lijfjes waren nog gewoon intact, maar de kopjes waren zichtbaar met brute kracht ingeslagen. De ogen waren eruit geknald", zo omschrijft ze het gruwelijke tafereel.

Kinderen die voorbij liepen, waren erg ontdaan. Moeders hielden de handen voor de ogen van hun kinderen om ze te beschermen voor de afgrijselijke verminkingen aan de diertjes.

Kattenhater
Verboom kan zich niet voorstellen dat de kattenhater uit de buurt komt. "We zijn een diervriendelijke buurt." Ze denkt dan ook dat iemand de beestjes na de gruweldaad in de wijk heeft gedumpt." De dader is gewaarschuwd: "Als ik wist wie het was, had ik 'm al lang opgezocht."

Op Facebook steekt ze haar mening ook niet onder stoelen of banken: 'Welke vuile gore psychopaat heeft dit op z'n geweten', schrijft ze in een emotioneel betoog. Ze roept getuigen op zich te melden.

Dierenpolitie
De gemeente Bergen op Zoom heeft de kattenlichaampjes donderdagmiddag meegenomen en in een koelcel gelegd. Een van de eigenaren is achterhaald. Naar het baasje van de tweede kat wordt nog gezocht. De dierenpolitie is een onderzoek begonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.