Pact gesloten in onkruidoorlog Vierlingsbeek: kerk staat er deze zomer netjes bij - Omroep Brabant

Pact gesloten in onkruidoorlog Vierlingsbeek: kerk staat er deze zomer netjes bij

16 maart 2017 om 20:25
nl
Liefhebbers van een netjes aangeharkt hofje kunnen hun hart weer ophalen in Vierlingsbeek. Het onkruid rond de kerk stond daar afgelopen najaar nog tot de knieën, (tot ergernis van de buurt) maar daar is nu een oplossing voor gevonden.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

Het zag er afgelopen jaar niet uit rondom de Sint-Laurentiuskerk in Vierlingsbeek. Het onkruid rondom het religieuze middelpunt van het dorp, pal aan het centrale plein, kon maandenlang ongestoord doorwoekeren.

De kerk was al een jaar gesloten en daarmee was ook het onderhoud gestopt. Bovendien was de laatste tuinman al overleden. De dorpsraad stuurde afgelopen najaar een brief naar de parochie Maria Moeder van de Kerk, die stelde voor om onderhoudsvriendelijk grind in het hofje te storten.

[Tweet:https://twitter.com/Sid91/status/788391563713978368]

Oplossing
De dorpsraad heeft dat voorstel verworpen vanwege de basisschoolkinderen die elke dag over het muurtje rondom de kerk lopen. "Dat kan gevaarlijk zijn", legt Maarten Hermans van de naastgelegen Herberg Thijssen uit. "Stel dat ze erin vallen, of mee gaan gooien."

Daarom hebben dorpsraad en parochie samen een nieuwe oplossing gevonden: uitbater Hermans gaat samen met een hoveniersbedrijf voor het hofje zorgen. Vrijdag wordt alle beplanting uit het hofje gehaald en daarna kan Hermans aan de gang. Het wordt een aangeharkte zomer in Vierlingsbeek.

[YouTube:https://youtu.be/TcuwmLuMoBk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.