Jelle Klaasen in volgepakt Ahoy onderuit tegen James Wade

16 maart 2017 om 20:57 • Aangepast 21 november 2020 om 02:46
nl
Jelle Klaasen heeft donderdagavond met 7-3 verloren van James Wade. De Engelsman pakte vanaf de start het initiatief en dat gaf hij niet meer uit handen. Voor Klaasen was het zijn vijfde nederlaag in zeven Premier League-wedstrijden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Een teleurstellend optreden voor Klaasen in 'eigen huis'. Na een kleine vertraging voor de start van de wedstrijd, door wind op het podium, begon James Wade aan de wedstrijd tegen Klaasen. De Engelsman pakte de eerste leg met zijn eerste pijl op een dubbel. Dat was in het verdere verloop van de wedstrijd ook het verhaal. Wade was goed op de dubbels, zeven van de elf pogingen gingen raak.

Na zijn eigen leg pakte Wade meteen een leg van Klaasen af. In de derde leg is Klaasen dicht bij een 161-finish, hij raakt echter enkele bull in plaats van bullseye. De darter uit Alphen krijgt echter nog een kans, die benut hij wel. Lang kan hij niet genieten van de break, Wade pakt meteen weer een leg terug.

Wachten op privacy instellingen...

In totaal zijn er vijf breaks op rij. Met Klaasen nog op 225 gooit Wade al uit, daarmee komt hij op 2-5. Daarna weet Klaasen voor het eerst zijn eigen leg te houden. Vervolgens kan hij helemaal terugkomen in de wedstrijd, hij mist echter zes pijlen op een dubbel en ziet Wade de leg wel uitgooien. In plaats van 4-5 wordt het daardoor 3-6.

Wachten op privacy instellingen...

Met een twee missers op dubbel twintig lukt het Klaasen niet om op 4-6 te komen. Wade gooit vervolgens 71 uit en pakt zo de winst.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.