Meter lange rattenslang glipt ertussenuit in Etten-Leur, wie heeft 'm gezien?

17 maart 2017 om 16:48 • Aangepast 21 november 2020 om 02:46
nl
Inwoners van Etten-Leur opgelet: vanaf de Bazuinlaan is donderdagavond een rattenslang ontsnapt! De politie en de 11-jarige jongen van wie de slang is, zijn op zoek naar het beest zodat deze weer terug naar huis kan.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

“Mijn zoontje is erg verdrietig dat zijn slang weg is”, vertelt zijn moeder die liever anoniem blijft. “In een onbewaakt ogenblik is de slang uit zijn terrarium gekropen en is er tussenuit geknepen. Het was lekker weer en we hadden echter alles openstaan. Dus de kans is aanwezig dat hij naar buiten is geslopen.”

Overhoop gehaald
Ondanks een zoektocht is nog niet duidelijk waar de slang is. “Het kan zo maar zijn dat hij nog in huis zit. Ik heb mijn hele huis al overhoop gehaald, maar zonder resultaat. In de schuur hebben we een warmtelamp opgehangen in de hoop dat de slang zich daaraan gaat warmen.”

Bang hoeven de inwoners van Etten-Leur niet te zijn, want de rattenslang is absoluut ongevaarlijk en niet giftig. Het dier is een meter lang en heeft een opvallende oranjeachtige kleur. “Ik hoorde al verhalen dat mensen in de omgeving bijvoorbeeld hun konijnen achter slot en grendel hebben gedaan, uit angst voor de slang. Dat is absoluut niet nodig. Ik denk zelfs dat de slang banger is voor een konijn, dan andersom.”

Vreemd
Buurtbewoners reageren verrast dat in hun buurt een slang is ontsnapt. "Ik vind het sowieso al vreemd dat iemand een slang als huisdier heeft", zegt een buurtbewoner. "Een hond kan zomaar weglopen, maar een slang zou je toch moeten zien."

Het nieuws dat er een slang in de buurt is ontsnapt, is ook een voedingsbodem voor grappen. "Ik had een stok voor de deur gelegd, met de bedoeling dat mijn zoon er flink van zou schrikken. En dat is goed gelukt", geniet een van de buurtbewoners nog na. "Als ik de slang zie, dan vang ik hem gelijk dan kan ik mijn zoon alsnog laten schrikken."

Een andere man biedt de verslaggever van Omroep Brabant aan om in zijn achtertuin te kijken. "Als de slang daar zit, dan zie hem zo. Hij is iets groter dan een regenworm."

Wie de rattenslang ziet, kan contact opnemen met de politie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.