Michael van Gerwen na slechte start toch te sterk voor Phil Taylor

16 maart 2017 om 23:31 • Aangepast 21 november 2020 om 02:45
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond met 7-4 gewonnen van Phil Taylor. De Engelsman schoot uit de startblokken en stond al snel op een 0-3 voorsprong, dat was echter niet genoeg voor de winst.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De opkomst van Van Gerwen was prachtig in Ahoy, dat van oranje even groen kleurde. De steun van het publiek in Rotterdam kon Van Gerwen in eerste instantie niet omzetten in prestaties op het podium. Taylor pakte de eerste drie legs, met daarbij één break. Daarna was het de beurt aan Van Gerwen, die terug wist te komen tot 3-3.

Opvallend was daarbij het moment dat dat Van Gerwen er bij een 3-1 achterstand voor koos om niet voor een finish te gaan, maar een goede finish weg te zetten voor de volgende beurt. Dat deed hij op het moment dat Taylor al wel op een finish stond. Het pakte goed uit, Van Gerwen won de leg en daarna leek Taylor gebroken.

Wachten op privacy instellingen...

Na drie legs pakte Van Gerwen er nog twee en liep hij uit naar 5-3. Taylor kreeg de kans vanaf 109 om terug te komen tot 4-5, het lukte hem niet. Van Gerwen kreeg vervolgens de kans vanaf 103 om zichzelf te verzekeren van minimaal een punt. De regerend wereldkampioen wist de leg echter ook niet uit te gooien. Onder gefluit en boegeroep vanuit het publiek gooide Taylor wel raak. Hij kreeg daarna de kans om de stand gelijk te trekken, maar faalde op dubbel zestien en dubbel acht. Van Gerwen gooide daarna wel raak en kwam zo op 6-4.

Van Gerwen stond vervolgens klaar om aan de elfde leg te beginnen. Er was wat onduidelijkheid, Taylor keek verrast toen bleek dat hij moest beginnen. Van Gerwen pakte de leg af van Taylor en won daarmee de wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.