Kippenvel bij geïrriteerde Michael van Gerwen: 'Uitfluiten Phil Taylor is terecht'

17 maart 2017 om 09:21 • Aangepast 21 november 2020 om 02:45
nl
Michael van Gerwen won donderdag in Rotterdam van Phil Taylor. De Engelsman werd uitgefloten door het publiek, in de ogen van de regerend wereldkampioen terecht. Hij ergerde zich aan Taylor.
Profielfoto van
Geschreven door

"Hij verdiende de fluitconcerten van het publiek", zei Van Gerwen na afloop van de wedstrijd. Hij voegde daaraan toe dat hem hetzelfde zou overkomen als hij zich in Engeland 'zo zou gedragen als Taylor deed'. Volgens Mighty Mike is Taylor meer met randzaken bezig en minder met de wedstrijden. "Dat is jammer, hij heeft dat niet nodig."

'Hij was irritant aan het doen'
"Phil was vandaag een andere speler dan hij normaal is. Hij was irritant aan het doen. Ik weet niet waarom hij dat nodig heeft, het zal wel. Hij was over alles aan het klagen. Adrian Lewis had eerder op de dag gezegd dat het podium trilde. Dat zit in zijn hoofd omdat Lewis dat gezegd heeft, want er was niets mis mee”, aldus Van Gerwen.

Taylor was af en toe cynisch aan het klappen, het irriteerde Van Gerwen. “Nog steeds wel een beetje. Het is nergens voor nodig. Hij heeft de laatste keren niet meer van mij weten te winnen. Hij moet iets anders uit de kast halen en hij probeerde het op deze manier. Dat is niet gelukt. Het was geen grandioze wedstrijd, maar ik heb wel twee punten in de tas zitten.”

Wachten op privacy instellingen...

Kippenvel bij opkomst
Van Gerwen genoot van de winst, maar ook van het publiek in Rotterdam. Dat de fans Taylor uitfloten was in zijn ogen terecht. Maar hij keek vooral met een goed gevoel terug op zijn opkomst, dat bezorgde hem kippenvel. Ik was vandaag af en toe slordig op de scores, maar wat boeit dat nou. Raymond (Van Barneveld, red.) wint en ik win. Iedereen is weer gelukkig. Hopelijk gaat de kaartverkoop volgend jaar weer zo snel.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.