Jürgen Locadia verlengt contract bij PSV: 'Wil als basisspeler belangrijk zijn' - Omroep Brabant

Jürgen Locadia verlengt contract bij PSV: 'Wil als basisspeler belangrijk zijn'

17 maart 2017 om 15:08 • Aangepast 21 november 2020 om 02:45
nl
Jürgen Locadia heeft vrijdagmiddag zijn contract verlengd bij PSV. De aanvaller zette op trainingscomplex De Herdgang zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die hem tot de zomer van 2020 in Eindhoven houdt.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

Het oorspronkelijke contract van Locadia liep tot 2019. "Ik ben heel blij dat hij zijn contract heeft verlengd", liet Brands weten op De Herdgang.

Wachten op privacy instellingen...

Blessure
Locadia stond dit seizoen lange tijd buitenspel door een blessure. De aanvaller is inmiddels weer helemaal fit. Hij kwam door die blessure dit seizoen pas zes keer in actie in het eerste elftal.

De contractverlenging hing al een tijdje in de lucht, maar Locadia wilde wachten met bijtekenen tot hij volledig hersteld was van zijn kwetsuur.

Locadia verkiest een langer verblijf bij PSV voor een buitenlands avontuur. "Ik wil eerst een jaar meemaken waarin ik als basisspeler enorm belangrijk kan zijn."

Vijfde contract
Voor Locadia is het zijn vijfde contract bij PSV. De aanvaller maakte in de zomer van 2010 de overstap naar de club uit Eindhoven. Brands weet nog hoe het eerste 'contractje' van Locadia er uit zag. "In 2010, toen ik net hier kwam, was hij een van de eerste spelers die ik voor de jeugdopleiding heb gehaald. Het contractje was iets minder dan hij nu heeft. Maar dat heeft hij zelf gedaan en ook verdiend. Ik ben heel erg blij dat hij vanmiddag zijn contract gaat verlengen."

Locadia heeft tot nu toe 104 competitieduels gespeeld voor PSV, daarnaast was hij actief in 28 Europese wedstrijden. Sinds zijn debuut in de hoofdmacht won de aanvaller twee landstitels, een KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.