Stad vol escape rooms ‘Scapetown’ in Eindhoven hopelijk voor iedereen toegankelijk

18 maart 2017 om 13:32
nl
De aankondiging van Scapetown, een megaverzameling van escape rooms in het Klokgebouw in Eindhoven, maakt zoveel mensen enthousiast dat de organisator gaat proberen de ‘stad’ open te stellen voor het publiek. In eerste instantie is het walhalla vol escape rooms namelijk maar twee weken lang voor tweeduizend geselecteerde scholieren toegankelijk.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Initiatiefnemer en projectleider Hans van Gestel is positief verrast door alle reacties over de aankondiging van Scapetown. Honderden mensen reageerden op internet dat ze heel graag naar de megagrote escaperoom die door Hugo Vrijdag van de Ontdekfabriek is bedacht en samen met Van Gestel en 25 opleidingsbedrijven van collectief Bouwmensen wordt gerealiseerd. 

Maar dat zou oorspronkelijk niet de bedoeling zijn. Het project is namelijk alleen bedoeld om scholieren enthousiast te maken voor technische beroepen.
[tweet:https://twitter.com/scapetownNL/status/841285638234226689]

Gemiste kans
"Het zou een gemiste kans zijn om hier niet meer mee te doen”, vertelt Van Gestel. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden om Scapetown open te stellen voor publiek.

Over precieze plannen kan de organisator nog niks zeggen, maar hij gaat zijn best doen: “Ik hou wel van een uitdaging!"

Scapetown wordt een ‘stad’ met 25 huisjes, zogenaamde tiny houses. Die worden gebouwd door 25 opleidingsbedrijven in de bouwsector. Als alle huisjes af zijn, worden ze in juni verplaatst naar het Klokgebouw, waar ze samen een van de grootste escape rooms van Europa zullen vormen.[youtube:https://youtu.be/QwSAF8here8]

In een escape room word je letterlijk opgesloten. Het doel is binnen een bepaalde tijd ontsnappen via cryptische aanwijzingen en puzzels. Escape rooms zijn al een tijdje enorm populair. Scapetown gaat op 12 juni gedurende tien schooldagen open voor middelbare scholieren uit het hele land.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.