Inbreker aangehouden tijdens oefening politie in Tilburg

17 maart 2017 om 15:36
nl
Een politietraining in het centrum van Tilburg om verdachte personen en situaties te ontdekken, heeft donderdagmiddag tot een arrestatie geleid. Tijdens de oefening werd een 22-jarige Tilburger opgepakt die nog gezocht werd voor twee inbraken in Tilburg.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Agenten in burger waren donderdagmiddag op de Heuvelstraat bezig met een zogenoemde spotterstraining. Zij zagen dat twee mannen die uit een winkel kwamen zichtbaar schrokken van twee andere agenten in uniform die toevallig voorbij liepen.

Inbraken
De zenuwachtige mannen liepen snel naar de Willem II-straat. Daar werden ze door de agenten in burger gecontroleerd. Een van de Tilburgers werd aangehouden, omdat hij vorig jaar zou hebben ingebroken in panden aan het Pater van den Elsenplein en de Heijhoefpromenade.

Agenten moesten nog even de achtervolging inzetten, omdat de verdachte ervandoor ging. Een vrouw hielp de politie door de verdachte een duw te geven waardoor hij viel. Bij de achtervolging gooide de verdachte nog een fiets op de grond en trok hij een reclamebord kapot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.