Erwin van de Looi: 'Nooit gedacht dat dit de inzet bij FC Groningen-Willem II zou worden' - Omroep Brabant
Video

Erwin van de Looi: 'Nooit gedacht dat dit de inzet bij FC Groningen-Willem II zou worden'

17 maart 2017 om 17:32 • Aangepast 21 november 2020 om 02:44
nl
Wachten op privacy instellingen...
Willem II staat zaterdag voor een interessante krachtmeting. De Tilburgers hopen op het laatste ticket voor de play-offs voor de Europa League, maar dan moet er wel worden afgerekend met directe concurrent FC Groningen. Dat is de oude club van Willem II-trainer Erwin van de Looi.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

"Aan het begin van het seizoen keek ik wel even wanneer deze wedstrijd was, het wordt speciaal. Maar ook weer geen reünie of zo. Het is wel gewoon een competitiewedstrijd die ik wil winnen", aldus de trainer over het bezoek aan het als elfde geklasseerde FC Groningen, waar zijn zoon onlangs een profcontract tekende.

'Nooit verwacht'
Van de Looi had er niet op gerekend dat een ticket voor de play-offs de inzet bij FC Groningen - Willem II zou worden. "Ik had nooit verwacht dat we samen om plek negen zouden vechten. Wij staan hoger dan verwacht en FC Groningen lager. Dat is een teleurstelling daar, ze willen zich graag meten met clubs als AZ en FC Twente, niet met Willem II", aldus de trainer, die verwacht dat FC Groningen na de nederlaag tegen Roda JC in eigen huis furieus ten strijde gaat trekken.

Invloed van technisch manager Joris Mathijsen
De Tilburgers riepen juist een seizoen lang dat ze vooral niet wilden degraderen, maar nu zijn de play-offs voor Europees voetbal dus een realistisch doel geworden. Aanvoerder Jordens Peters: "De technische staf en Joris Mathijsen maken dat ook wel duidelijk. Het zal niet ieder jaar gebeuren dat we om plek negen strijden. Dat is echt het vechten waard, daar moeten we voor gaan."

Willem II kan in Groningen niet beschikken over het geblesseerde kwartet Koppers, Ogbeche, Heerkens en Van Anholt. De wedstrijd in het hoge noorden begint om halfzeven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.