Ex-ambtenaar Helmond en zijn vrouw langer vast na fraudevermoedens

17 maart 2017 om 16:43
nl
De Helmondse oud-ambtenaar Pieter H. en zijn vrouw, gemeentesecretaris Diana N. van de Limburgse gemeente Leudal, zitten voorlopig nog vast op verdenking van fraude. De rechter-commissaris in Den Bosch verlengde het voorarrest van het echtpaar vrijdag met twee weken.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De man en vrouw werden woensdagochtend aangehouden. Pieter H. wordt ervan verdacht dat hij als werknemer de gemeente Helmond heeft benadeeld door verduistering en valsheid in geschrifte. Zijn echtgenote heeft daar vermoedelijk van geprofiteerd en wordt verdacht van witwassen.

Helmond deed eind vorig jaar aangifte tegen de ambtenaar, die diverse hoge functies bekleedde op het gemeentehuis. De man werd op staande voet ontslagen. De schade voor de gemeente is tot dusver becijferd op 20.000 euro, maar waarschijnlijk ligt het bedrag veel hoger. De precieze omvang van de fraude wordt nog onderzocht.

Vorige week werd al beslag gelegd op administratie, computers, auto's, fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur. Er wordt uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!