Conflict over lokalentekort Geldrop eindelijk voorbij

17 maart 2017 om 19:04
nl
Bassischool De Branding in Geldrop stelt toch ruimte beschikbaar aan basisschool De Regenboog. Daarmee komt er een eind aan het conflict tussen de twee scholen, dat sinds vorig jaar speelde. De scholen zitten samen in één gebouw, maar kwamen er onderling niet uit bij een lokalentekort.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De gemeente Geldrop-Mierlo en de scholen hebben besloten dat De Regenboog na de zomervakantie in een teamkamer, koffiekamer en vergaderruimte van De Branding kan. Dit is één ruimte en kan volgens de gemeente een klaslokaal vormen.

Groep 8 van De Regenboog kreeg aan het begin van het schooljaar les in een partytent, omdat er niet genoeg lokalen waren. De gemeente Geldrop-Mierlo stelde daarom voor een klaslokaal van De Branding over te nemen, maar die school wilde geen lokaal afstaan. Er kwam zelfs een rechtszaak en uiteindelijk week De Regenboog uit naar een andere school, drie kilometer verderop.

ZIE OOK: Einde aan 'partytent-gate'! Groep 8 krijgt les op een andere school

Geen reactie scholen
Waarom de scholen er eerder niet uit kwamen en nu wel, is niet duidelijk. Beide schoolbesturen willen niet reageren en verwijzen naar een persbericht van de gemeente. Daar staat alleen in dat de oplossing te danken is aan ‘een constructieve houding van alle betrokken partijen’.

Bestuursvoorzitter Wim Klaassen van Eenbes, waar De Branding onder valt, zegt wel dat hij blij is dat er een oplossing is ‘in het belang van de kinderen’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.