Doelpuntenfestival in Breda: NAC-Jong Ajax 4-3

17 maart 2017 om 22:57
NAC heeft vrijdagavond in Breda in een doelpuntrijk duel van Jong Ajax gewonnen. In Breda werd het 4-3. Bij rust stond het 2-2.
Profielfoto van Ronald Sträter

De 15.045 toeschouwers in het Bredase Rat Verlegh Stadion zagen een furieus startend NAC. De thuisploeg joeg Jong Ajax op en dat resulteerde meteen in twee kansen.

Eerst redde Ajax-keeper Alblas op een inzet van Cyriel Dessers en vlak daarna schoot Manuel Garcia net naast. "Dit is de manier waarop NAC moet spelen", zegt verdediger Fabian Sporkslede. "Er komt steeds meer duidelijkheid."

Deksel op de neus
Toch kreeg het felle NAC al snel de deksel op de neus. In de 11e minuut werd Neres weggestuurd door Nouri en de Braziliaan schoot meteen raak, 0-1.[tweet:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/842815683360645120]
Maar NAC kwam op gelijke hoogte. In de 28e minuut zette Garcia voor waarna spits Dessers de bal direct met links prachtig in het doel schoot. "Het was een topvoorzet", zegt doelpuntenmaker Cyriel Dessers. "De knop ging bij mij even uit, het was puur op 'Torinstinct'. Het was ongelooflijk."

Buitenspeldoelpunt
Vijf minuten voor tijd was het weer raak voor het tweede elftal van de Amsterdammers. Nouri bereikte met een sluwe vrije trap Mazraoui die raakte kopte. Uit buitenspelpositie, maar de 1-2 werd geteld.

Ook nu liet NAC de kop niet hangen en dat werd op slag van rust beloond. Met een mooie beweging speelde Manu Garcia zich vrij en verschalkte keeper Alblas, 2-2.

Twee goals voor NAC
Ook de tweede helft in Breda was hartstikke leuk om te zien. In het begin vooral voor de fans van NAC. In de 50e minuut scoorde spits Cyriel Dessers opnieuw fraai voor zijn ploeg en vijf minuten later knalde Arno Verscheuren zelfs de 4-2 binnen.

Toch was het nog niet gedaan. Jong Ajax bulkt van de kwaliteit en dat liet miljoenenaankoop Cassierra zien door er in de 62e minuut 4-3 van te maken.

'Spelen met het hart'
NAC werd terug gedrukt op eigen helft en kwam er nog sporadisch uit. Keeper Brondeel hield de thuisploeg echter op de been waardoor de drie punten in Breda bleven.

Het publiek was net als NAC winnaar, want dat zag een erg leuke wedstrijd. "Ik heb van tevoren aan de jongens gevraagd of ze in het eigen stadion met het hart wilden spelen", zegt NAC-trainer Stijn Vreven. "En met het verstand, want dat is een goede combinatie. Als je ziet hoe de ploeg geacteerd heeft, dit is denk ik het NAC dat iedereen wil zien."