Bob Vlemmix (zoon van) bedacht een slimme handschoen en nu is er een documentaire

18 maart 2017 om 16:45
nl
Een slimme handschoen waarmee je computers kunt bedienen en games kunt besturen. Klinkt ingewikkeld? Niet voor de uitvinders van de Manus VR. De zoektocht naar investeerders én alle inns ands outs over de game handschoen zijn woensdag te zien in een documentaire van de Eindhovense regisseur Daan Willekens.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Willekens volgde de mannen van Manus Machinae uit Eindhoven acht maanden op hun zoektocht naar investeerders. Eerder maakte de regisseur voor BNN de documentaire Wolflady over de zangeres Sharon Kovacs.

Op zoek naar geldschieters
De slimme handschoen is onder meer te gebruiken voor gamers en maakt vooral virtual-reality nog specialer. “Zo blijf je in de illusie”, vertelde Bob Vlemmix van Manus Machinae eerder. Maar ook in de medische wereld of bij defensie zou de uitvinding gebruikt kunnen worden.


Dat kost echter geld. Daarom zijn de uitvinders op zoek naar geldschieters. Hoe die speurtocht verloopt? Dat is woensdag 22 maart om 22.55 uur te zien op NPO2. De documentaire ging zaterdag in première in bioscoop Vue in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.