Video

BMW rijden voor vijf euro? In Helvoirt kan het

18 maart 2017 om 18:14
nl
Er zijn zaterdag vijf gloednieuwe BMW's uitgedeeld in Helvoirt, inwoners van het dorp moeten de auto's alleen wel delen. Vanaf dit weekend wordt er een jaar lang geexperimenteerd met autodelen.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

"Ja, die wil wel", zegt Gerard van Loon terwijl hij het gaspedaal van een blauwe BMWi3 test. Vijf van deze elektrische auto's zijn vanaf dit weekend beschikbaar voor de inwoners van Helvoirt.

Via een app kunnen ze een auto reserveren. Kosten zijn vijf euro per maand en 3,75 euro per gereden uur. Voor woon-werkverkeer is het concept niet geschikt, maar voor recreatief gebruik wel. Het is volgens de initiatiefnemers een stuk goedkoper dan een tweede auto aanschaffen.

Zonnepanelen
"Het is een logisch gevolg op een vorig project, waarbij er bij veel inwoners zonnepanelen zijn geplaatst", legt Mikel Olierook van Duurzame Energie Haaren uit. "De auto's kunnen nu weer met die zonnepanelen opgeladen worden."

Het autodelen in Helvoirt is een project van Duurzame Energie Haaren, de provincie en BMW Nederland. De proef loopt een jaar, daarna moet blijken of het werkt en of andere Brabantse plaatsen er klaar voor zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.