Horeca-eigenaren in de fout: brandgevaar én illegale bewoning

18 maart 2017 om 20:13
nl
Brandgevaar, een illegale kroeg, werknemers die te lang moeten werken en bewoning van de zolder van een horecazaak. Tijdens een controle van het Peelland Interventie Team (PIT) in Deurne, Gemert en Someren werden vrijdag verschillende boetes opgelegd. Een zolderverdieping en bijgebouwen van een pizzeria/grillroom in Deurne werden zelfs gesloten.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Tijdens de actie controleerden de gemeenten samen met de politie, brandweer, UWV en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid of horecapanden wel aan de eisen voldoen. Dat bleek bij vijf locaties niet het geval te zijn. Een eethuis in Someren kreeg boetes omdat niet werd voldaan aan de eisen voor brandveiligheid. Ook werd de Arbeidstijdenwet overschreden.

Bijgebouwen pizzeria dicht
In Deurne werd een Chinees/Indisch restaurant beboet voor de brandveiligheid. Ook stonden er op het adres acht mensen ingeschreven, waarvan er zeker één niet meer woonde.

Bij de pizzeria/grillroom in Deurne werden flink wat overtredingen vastgesteld. Er werd een partij sigaretten in beslag genomen waar geen accijnzen over zijn betaald. Ook was er brandgevaar, daarom werd de zolder direct gesloten. Ook werd de bovenwoning bewoond door drie mensen waarbij sprake is van verhuur. Hier is geen vergunning voor verleend. Bijgebouwen waren in slechte staat, deze zijn gesloten.

Illegale kroeg in Gemert
Bij een eetcafé in Gemert werd de gasafsluiting afgedopt vanwege een gevaarlijke aansluiting. Ook was de vergunning niet in orde. De eigenaar van de zaak kreeg een boete voor een overtreding van de Arbeidstijdenwet, ook waren er mensen aan het werk die een uitkering krijgen.

In Gemert werd een illegale kroeg achter een woning gevonden. Deze moet dicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.