Jeroen Zoet houdt met PSV ook in het oranje de nul

19 maart 2017 om 00:53 • Aangepast 21 november 2020 om 02:43
nl
Het zag er bijna demonstratief uit. Jeroen Zoet, de enige PSV'er die is opgeroepen voor het Nederlands Elftal, keepte tegen Vitesse in een geheel oranje outfit. Maar over een statement naar de bondscoach wilde hij niks weten. "Nee hoor. Mijn sponsor heeft voor dit seizoen drie tenues geregeld en daar kwam deze als laatste bij. Ik vond het wel eens leuk om in deze te spelen."
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Mooi getimed en daarmee is wat hem betreft dit onderwerp afgesloten en verwijst hij voor het selectiebeleid naar de bondscoach. Want er is ook nog wel iets over de wedstrijd tegen Vitesse te melden. Drie punten voor PSV, dat dus weer de druk bij Feyenoord en Ajax legt, maar sprankelend was het niet. Vond ook Zoet.

Wachten op privacy instellingen...

"Over het resultaat, de 1-0 overwinning, kunnen we tevreden zijn, maar over het spel in de eerste helft zeker niet. Maar de amusementswaarde is ook wel eens hoog geweest en het resultaat minder. Als je het zo bekijkt is het prettiger dat we onze wedstrijd winnen en morgen kijken wat de concurrentie doet."

Ingestudeerde corner
Dat PSV toch nog enigzins tevreden kon zijn kwam door de goal van Siem de Jong in de 50-ste minuut. Een fraaie ingestudeerde corner, waarbij Siem de Jong op aangeven van Guardado de bal hard in het Vitesse-doel schoot.

Siem de Jong: "Ik ben blij dat ik de enige goal van de avond kon maken. Die corner hadden we goed ingestudeerd en het kwam bij deze uitvoering goed uit.", aldus de speler die zich na een wat moeizame start bij PSV via 'super-sub' heeft opgewerkt tot basis-speler.

Wachten op privacy instellingen...

"Ik denk dat ik de laatste wedstrijden belangrijk ben geweest voor het team en heb laten zien dat ik fitter en sterker geworden ben. Ik ben blij dat ik vandaag weer het vertrouwen heb gekregen om te starten en achteraf denk ik dat ik weer belagrijk ben geweest."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.