Groene vingers in Sint-Oedenrode: grootste moestuinmarkt van Nederland

19 maart 2017 om 15:01
nl
Duizenden tuinliefhebbers konden hun geluk op in Sint-Oedenrode. Exclusieve zaden, speciale bollen en aparte bloemen: Groenmoes is de grootste moestuinmarkt van Nederland. Het evenement telde ongeveer 2500 bezoekers. "Ons geheim is dat wij ons volledig richten op de moestuinliefhebbers."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Groenmoes werd voor het eerst in 2012 georganiseerd door Hans van Eekelen. Hij vond dat andere tuinbeurzen onvoldoende aandacht besteedden aan moestuinen. "Toen kwam ik op het idee om een eigen markt voor de moestuinliefhebber te organiseren." De eerste editie trok ruim 1000 bezoekers en sindsdien is het evenement steeds groter geworden.

'Ik twijfel om door te gaan'
Inmiddels viert van Eekelen zijn eerste lustrum, maar hij twijfelt of hij de komende jaren nog doorgaat met Groenmoes. "Ik sta er een beetje dubbel in. Groenmoes wordt steeds groter, maar ik ben de enige organisator. Meer dan dertig vrijwilligers aansturen, het regelen van kraampjes; ik ben er het hele jaar mee bezig. Eigenlijk kan ik dit niet meer in mijn eentje doen."

Volgens Van Eekelen is Groenmoes een succes omdat hij zich richt op moestuinen. "Wij richten ons volledig op de liefhebbers van moestuinen. Andere beurzen verkopen ook producten die niks met moestuinen te maken hebben. Dat vind je bij ons niet."

Enige probleem is parkeren 
De drukte bij Groenmoes was zo groot dat er zelfs files stonden, vanwege te weinig parkeerplek. "We hadden speciale bussen geregeld, die zouden rijden vanaf station Best, maar die kunnen hier niet komen, omdat de auto's geparkeerd zijn langs de weg", aldus Van Eekelen. "Daar ben je dan de hele dag druk mee bezig, maar dat dan ook het enige probleempje."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.