Automobilisten onterecht geflitst in Oeteldonk, boetes kwijtgescholden

20 maart 2017 om 13:32
nl
Automobilisten die carnavalsmaandag zijn geflitst op de kruising van de Van Grobbendoncklaan en Lagelandstraat in Den Bosch hoeven niet te betalen. Ze hadden een boete gekregen, omdat ze het stoplicht hadden genegeerd. Maar het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden gaat na wie die 'overtreding' heeft begaan en die zaken worden dan ingetrokken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Dit zegt althans Joep Gersjes. Hij had het opgenomen voor één van de gedupeerden en als raadslid van de Bossche Volks Partij vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders.

'Ondanks aanwijzingen bekeurd'

Gersjes zegt dat hij als presentator van de plaatselijke zender TV73 heeft gezien dat verkeersregelaars mensen door rood hebben laten rijden. Ook is dit op foto's te zien. Desondanks kregen automobilisten een boete van 239 euro.

De verkeersregelaars waren die dag nodig om het verkeer van een uur of acht 's morgens tot acht uur 's avonds in goede banen te leiden. In de buurt van het kruispunt gaat bij traditie de carnavalsoptocht van start.

Reactie politie en gemeente

Gersjes wilde van B en W weten hoeveel mensen er waren 'betrapt' en wat politie of gemeente denkt wat ze hieraan kan doen. Een woordvoerder van de gemeente liet al snel weten dat hij niet kan vooruitlopen op een reactie van het college. De politie verwees naar het CJIB en dat komt later met een reactie.

Ter hoogte van Sluis O heeft zich volgens Gersjes een vergelijkbare situatie voorgedaan. Het is niet bekend of justitie ook hier de hand over het hart strijkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.