Video

Dit plan moet 'verspild talent' helpen om aan de bak te komen

20 maart 2017 om 22:54
nl
Ze vinden geen baan want ze hebben een beperking, zijn vluchteling, hebben een strafblad of zijn domweg te oud. Duizenden Brabanders staan aan de zijlijn. En dat moet stoppen. Maandagavond werd de aftrap gegeven van Verspild Talent, een beweging die er voor moet zorgen dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan vinden.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Kartrekker van de beweging is Bob Hutten. Hij is de baas van Hutten catering, maar ook de grondlegger van de Verspillingsfabriek, waar weggegooide spullen een nieuw leven krijgen. Nu wil hij er voor zorgen dat er geen talent meer wordt verspild.

Nieuw werk
“We gaan er voor zorgen dat bedrijven met ons mee gaan doen om nieuw werk te creëren, speciaal bedacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt dan met andere bedrijven afspreken dat ze die producten gaan kopen. Als dat lukt, dan heb je samen mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in dienst en dus geholpen."

Het doel is simpel, een einde aan verspild talent. “In Noordoost Brabant zijn nu 29.000 mensen die een baan zoeken, waarvan er bijna 15.000 geen startkwalificatie hebben, dus een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Die mensen willen gewoon werken en hebben talenten, maar kunnen die talenten nu niet laten zien. Dat kan echt niet!”, aldus Hutten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.