Appartement (bijna) gekocht, blijkt het niet te koop te staan!

21 maart 2017 om 13:41
nl
Je hebt je huis al bijna te koop staan en bent in gedachten je nieuwe appartement aan het inrichten. En dan krijg je opeens te horen dat je nieuwe woning misschien toch niet te koop is. Het overkwam negen inwoners van Berghem.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Projectontwikkelaar Rialto in Den Bosch heeft een makelaar onvoldoende duidelijk gemaakt dat niet tien, maar slechts vijf van de twintig appartementen verkocht mogen worden. De rest is bedoeld voor woningcorporatie Mooiland om ze in de sociale sector te verhuren. Het gaat om appartementen die deel uit maken van het complex De Bèrghse in hartje Berghem.

'Dit kan toch niet zomaar?'
“Ik vind het schandalig. Dit kan toch niet zomaar?”, vertelt één van de potentiële kopers, Willie Gielis. “We zouden de koopovereenkomst al gaan tekenen. Moeten we nu dan maar gaan loten ofzo?”

Hij kreeg vorige week woensdag een mailtje dat een afspraak om de overeenkomst te tekenen werd verschoven. Een dag later ontving hij het slechte nieuws dat er even helemaal niet getekend kan worden.

'Bijna te koop'
Gielis: ‘Ik had mijn huis al bijna te koop staan. Iemand anders heeft zijn woning al verkocht en een ander was het bijna kwijt. Dit kun je toch niet maken?”

De gedupeerden hebben de gemeente Oss benaderd om te vragen of die iets voor hen kan betekenen. De gemeente laat weten datze met Rialto en Mooiland in gesprek is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.