Crimineel Faysal L. mag drie maanden eigen huis niet in nadat raam werd doorzeefd met kogels

21 maart 2017 om 18:59
nl
Crimineel Faysal L. mag zijn beschoten huis in Den Bosch en de omgeving niet meer in. Burgemeester Ton Rombouts heeft dinsdag na de beschietingen in de Maaspoort een gebiedsverbod opgelegd aan de bewoner. Een raam van het huis werd in de nacht van 19 op 20 maart doorzeefd met kogels.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Het besluit moet de veiligheid van zowel de bewoner als de rest van de wijk waarborgen. Volgens de burgemeester kan de bewuste man, crimineel Faysal L., beter niet in zijn eigen woning verblijven.


L. mag de komende drie maanden zijn eigen woning niet in. Daarna gaat de politie samen met de burgemeester de situatie opnieuw bekijken. Overigens zijn dinsdag ook de auto's van L. in beslag genomen.

LEES OOK: Woning Den Bosch doorzeefd met kogels, bewoner is crimineel Faysal L.

Het pand aan de Stapelen in Den Bosch werd maandagochtend rond drie uur 's nachts beschoten. Het rolluik aan de voorkant van het huis bevatte daarna twaalf kogelgaten. De bewoners - vader, moeder en twee kinderen - waren die nacht thuis. Ze zijn zich rotgeschrokken. Die nacht hoorden diverse buurtbewoners schoten die uit een mitrailleur leken te komen.

Synthetische drugs
Faysal L. werd eerder in verband gebracht met de productie van synthetische drugs en hennepteelt. Hij staat bekend als iemand die een luxe leven leidt, zonder dat hij officiële inkomsten heeft.

Vanwege de verdenkingen legde de officier van justitie in december beslag op de met camera's en rolluiken beveiligde woning. Toen deed de FIOD een inval in het kader van een onderzoek naar witwassen. Het hof in Den Bosch veroordeelde hem vorig jaar voor hypotheekfraude omdat hij een lening kreeg met een vervalst arbeidscontract en nep-loonstrookjes.

Belachelijk
Advocaat Marcel Heuvelmans van Faysal L. noemt de maatregel belachelijk: "Het staat niet vast of Faysal, of iemand anders is beschoten, bovendien heeft hij zelf niet geschoten." Heuvelmans zegt dat de maatregel veel te ver gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.