Privégegevens van wildvreemden bij factuur van apotheek Boots

21 maart 2017 om 16:47
nl
Door een administratieve fout hebben klanten van de apotheekketen Boots persoonlijke gegevens van vreemden ontvangen. Zo kreeg een klant uit Rijen een factuur toegestuurd met daarbij het medicijnoverzicht en burgerservicenummer van een klant uit Tilburg.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Dit overkwam meerdere mensen. Wilko Thijssen van Alliance Healthcare, waar de Boots-apotheken onder vallen, spreekt van 'een menselijke fout'. Een medewerker verwisselde op één dag verschillende facturen.

'Telefoon niet roodgloeiend'
Thijssen: "Alle klanten naar wie die dag een factuur is verzonden, hebben we uit voorzorg op de hoogte gesteld. Dat wil niet zeggen dat het ook bij al die klanten is misgegaan."

De Boots-apotheken zitten in heel het land. In Brabant zijn er meer dan tien. Alliance Healthcare wil niet zeggen hoeveel klanten de brief kregen. Meerdere mensen hebben zich inmiddels gemeld na het ontvangen van de verkeerde factuur. Hoeveel precies houdt het bedrijf voor zich: "Dat is bedrijfsgevoelige informatie. Maar het is niet zo dat de telefoon nu roodgloeiend staat."

Verscherpte controles& bloemetje
In de brief staat dat het risico van identiteitsfraude met de gegevens beperkt is. Wel wordt de ontvangers als advies gegeven 'alert te zijn'.

Controles op de verwerking van de facturen zouden zijn aangescherpt. Ook is de fout gemeld bij Autoriteit Persoonsgegevens. De klant uit Rijen die de gegevens van een ander ontving en dat meldde, heeft een bloemetje gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!