Omroep Brabant gooit het roer om op radio en televisie! - Omroep Brabant

Omroep Brabant gooit het roer om op radio en televisie!

26 maart 2017 om 21:51
nl
Omroep Brabant gooit vanaf maandag de ochtendprogrammering op televisie en radio om. Er komen twee gecombineerde programma's die ook online kunnen worden bekeken en beluisterd. Van zeven tot tien uur komt de nieuwsshow Wakker! en van tien tot één het variaprogramma Brabants Bont. En dat op iedere doordeweekse dag.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Vanaf maandag zie je als tv-kijker een compleet nieuwe studio met twee presentatoren die het nieuws niet alleen laten horen, maar ook laten zien. Op de grote schermen achter de presentatoren zie je bijvoorbeeld de files, komen verslaggevers aan het woord en worden foto’s van het actuele weer in Brabant getoond. Dit alles is ook via de website en de apps van Omroep Brabant te volgen.

[tweet:https://twitter.com/rjlvandenbroek/status/845972336994111488]

Wakker!
Wakker! biedt alles wat je van een vroege nieuwsshow mag verwachten. Wat is er de afgelopen nacht in Brabant gebeurd, hoe staat het er voor met weer en verkeer en wat gaat er verder die dag in Brabant gebeuren?

Verslaggevers leveren bijdragen vanaf de plekken waar er iets aan de hand is. De presentatoren in de studio zijn Maarten Kortlever en Tessel Linders.

Brabants Bont
De uren tussen tien en één staan volledig in het teken van alles wat Brabant zo mooi en interessant maakt. Vandaar de programmanaam: Brabants Bont.

Leuke gasten, interessante gesprekken én heel veel gezelligheid! De twee presentatoren spreken wekelijks onder meer met een dierenarts die tips geeft voor je huisdier. Verder komt er een tuinman over de vloer en is er regelmatig live-muziek. Gastvrouw en gastheer zijn Arianne de Jong en Koen Wijn.

[facebook:https://www.facebook.com/cindy.dekoning/videos/1374452532617231/]

Brabant Nieuws vroeger en langer
Brabant Nieuws op tv komt voortaan een uur vroeger. De eerste uitzending begint voortaan al om halfzes. Het tv-journaal in de avond wordt ook langer 21 in plaats van 16 minuten.

De extra ruimte wordt gebruikt om het nieuws van die dag te voorzien van achtergronden en uitleg. Dit in de wetenschap dat veel kijkers het nieuws vaak al eerder via de online-kanalen van Omroep Brabant te weten zijn gekomen.

Radio na één uur
Na één uur gaat radio alleen verder met twee nieuwe programma's: van één tot vier uur Muziek& Zo met Eefke Boelhouwers en van vier tot zeven uur Afslag Zuid met Kristian Westerveld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.