Vincent Janssen of Bas Dost in de spits bij Oranje? Blind is eruit

21 maart 2017 om 17:56 • Aangepast 21 november 2020 om 02:39
nl
Wie staat er zaterdag in de spits bij Oranje? Vincent Janssen of Bas Dost? Janssen is de laatste tijd de vaste keuze, maar Dost is geweldig in vorm en scoort aan de lopende band. Bondscoach Danny Blind heeft de keuze al gemaakt.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"Kiezen is vaak moeilijk maar niets te kiezen hebben is veel erger. Over de één is al heel veel gezegd", doelde hij op Janssen. "En de ander is hot. Voor mij is het heerlijk om twee van zulke spitsen in mijn selectie te hebben."

LEES OOK: Vincent Janssen heeft goede hoop op speelminuten bij Oranje

De komende dagen zal er volop gespeculeerd worden over de man in de spits. Janssen komt bij Tottenham Hotspur amper in actie, terwijl Dost topscorer is in de Portugese competitie. "Hij is in ieder geval hartstikke fit", zei de bondscoach over Janssen. "Dat kan je aan zijn trainer Mauricio Pochettino wel overlaten. Uiteraard is wedstrijdritme ook belangrijk. Maar kwaliteit gaat bij mij voor minder speelminuten."

Risico
Blind beseft dat hij een risico neemt met een eventuele keuze voor Janssen. Mocht het onverhoopt fout gaan tegen de Bulgaren, dan zal bijna niemand hem kwalijk nemen als hij voor de topschutter van Portugal heeft gekozen. In het geval van iemand die dit kalenderjaar slechts 33 minuten achter zijn naam heeft staan in de Premier League ligt dat anders. "Maar zo denk ik niet. Achteraf is het altijd makkelijk oordelen. Maar ik maak de opstelling."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Moet Vincent Janssen vrezen voor plek in Oranje? [CIJFERS]

Oranje speelt zaterdagavond in en tegen Bulgarije.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.