'Het ging van tadadadadadada', hoe leg je uit hoe een automatisch geweer klonk?

21 maart 2017 om 21:00
nl
Soms als woorden tekortschieten, moet iemand zijn ervaringen met geluiden nabootsen. Dat levert af en toe een grappig internetfilmpje op. Voor wie zich afvraagt hoe een automatisch geweer in Den Bosch klinkt: "Tadadadadadada."
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Bij een schietpartij in Den Bosch in de nacht van zondag op maandag werd een woning doorzeefd met kogels. Een buurtbewoonster schrok ervan en legde voor de camera uit hoe het automatische geweer klonk.
[facebook:https://www.facebook.com/InternetGekkiess/videos/1275455285879696]

Het viel in de smaak bij de nodige internetgebruikers. Daarom nog een lijstje van de voorgangers van de 'tadadadada'.

Hier is het volgens velen allemaal mee begonnen: de ‘krakakaka’. Na een schietpartij in Amsterdam-Oost wist deze meneer op AT5 de show te stelen met zijn levendige beschrijving.[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=TacpvX-TLeg]

Deze mevrouw uit Osdorp mist net het enthousiasme van de ‘krakaka’-meneer. Toch werd ook ‘dudududu’ een onvergetelijke reconstructie van het geluid van een machinegeweer.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=QIyqZhH3zuI]

Sommige mensen beschrijven een explosie als 'BAM', 'PATS' of 'BOEM', maar deze meneer kwam met het uiterst originele 'BIEM'. Was het een rare knal of een rare beschrijving? We zullen het nooit weten.
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=l8GAtNAsagc]

Soms hoeft het niet eens om een spannend of speciaal geluid te gaan. Deze mevrouw deed op TV Gelderland haar wasmachine na, maar wist er echt een originele draai aan te geven.

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=cwnM5qZo8QU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.