Video

120 jaar Willem II: postduiven, straflopen en wonderlijke promoties

21 maart 2017 om 23:53 • Aangepast 21 november 2020 om 02:39
nl
Hoe vier je een 120-jarig jubileum? Voetbalclub Willem II deed het dinsdag met een heuse theatershow. Vol clubiconen, geschiedenislesjes en prachtige verhalen over het verleden en heden van Willem II.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Op het podium bekende Willem II'ers als John Feskens, Tomáš Galásek, Piet de Visser, Co Adriaanse, Mariano Bombarda, Peter Année, Bud Brocken en een zingende Jan 'Doc' Vioen.

Wachten op privacy instellingen...


Postduif en magisch vierkant
Aan mooie anekdotes geen gebrek op deze avond. Over de postduif die het goede nieuws van het eerste kampioenschap in 1916 overbracht naar de Tilburgse Heuvel. Over het magische vierkant van succescoach Fadrhonc.

Over de wonderlijke promotie in 1979. Over de bonussen van Piet de Visser. Over hoe clubarts Jan Vioen de spelersbus bijna in brand stak. Over de strafloop van 26 kilometer die Co Adriaanse z'n spelers liet doen. Over de typische doelpunten van Mariano Bombarda. En over hoe verzorger Henry van Amelsfort een draadloze bel onder de stoel van Jurgen Streppel plakte.

Wachten op privacy instellingen...


Dure kaartjes
De theatershow trok vooral veel sponsoren en prominenten. En dat is ook niet zo raar, want een kaartje kostte maar liefst 150 euro. Wel waren een aantal vrijwillige stewards uitgenodigd, die de show als VIP op het podium mochten volgen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.