Video

Jermaine kan uitslag MRI-scan niet geloven: acht hersentumoren verdwenen

22 maart 2017 om 12:23 • Aangepast 21 november 2020 om 02:39
nl
De behandeling tegen acht hersentumoren in Amerika heeft zijn vruchten afgeworpen voor Jermaine de Wind uit Tilburg. Maandag was op de uitslag van de MRI-scan te zien dat alle tumoren zijn verdwenen. De Tilburger kan het niet geloven: "Ik leef nog in een droom", zei hij tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

"Ik kon mijn ogen en oren niet geloven, hoe kan dit nou?", aldus Jermaine. "Ik ben echt opgelucht en kan wel een gat in de lucht springen. Alles is niet voor niks geweest, maar helaas ben ik er nog niet."

ZIE OOK: Zieke Jermaine de Wind start behandeling in Houston: 'Heel zwaar, maar tóch genieten'

Crowdfunding
De fitnessinstructeur uit Tilburg kreeg net voor de kerstdagen te horen dat hij acht tumoren in zijn hoofd had. Een behandeling in Nederland was niet mogelijk, wel in Amerika. Via een crowdfundingactie werd het benodigde geld bij elkaar gespaard om in Houston te beginnen aan de behandeling.

"In Amerika begon ik met een zware medicijnkuur, en die slaat aan. Het is fantastisch, ik kan weer vooruit kijken!" Jermaine moet de medicijnen die hij krijgt nog vier tot vijf maanden blijven gebruiken. Op die manier worden de slechte cellen bestreden. "Daarna ben ik zo goed als klaar."

Met de bijwerkingen valt het gelukkig wel mee. "Ik voel me best vermoeid en slaap veel. Ook heb ik andere hoofdpijn als eerst. Maar dat heb ik er natuurlijk allemaal voor over."

Kuur niet onderbreken
Jermaine heeft nog 100.000 euro nodig om de behandeling af te kunnen maken. Toch wil hij niet te vroeg juichen.

 "Ik mag de kuur niet onderbreken", zegt Jermaine. "Dat is heel belangrijk, want anders zou ik weer opnieuw moeten beginnen." Over zes weken volgt een nieuwe MRI-scan. "Als die ook positief is, kan ik mijn geluk niet op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.