Video

Thijs is 23 jaar en heeft voor de zesde keer kanker

21 maart 2017 om 23:31
nl
23 jaar oud en voor de zesde keer kanker. Het klinkt als een akelige droom, maar voor Thijs Kroezen uit Breda is het gewoon de harde realiteit. Vrijdag moet hij voor de zoveelste keer onder het mes.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Het enige dat hij zelf kan doen is zo fit mogelijk blijven, dus loopt hij iedere avond hard. De dag voor de operatie lopen al zijn vrienden, familie en wie zich maar wil aansluiten, met hem mee.

The road to surgery, zo noemt Thijs het in goed Nederlands. Hij deed het al twee keer eerder. In 2015 liepen er zelfs zo'n 150 bekenden met hem mee. "Het is ontzettend bijzonder. Je kan als patiënt zelf al weinig doen, maar voor de mensen om je heen is het helemaal heftig. Ze kunnen namelijk ook niks doen. En op deze manier kunnen we elkaar steunen", aldus Kroezen.

Kanker
In 2008 werd er botkanker gevonden in zijn linkerarm. Zijn arm werd daarom geamputeerd. In 2011, 2013 2014 en 2015 had hij uitzaaiingen in zijn longen en nu in zijn alvleesklier.

"Elke keer is het heftig als je het hoort. Het went nooit. Maar opgeven heeft ook geen zin. Ik geniet nog veel te veel in het leven. Studeren, stappen met vrienden, gewoon van alles. Dus als ik dat wil blijven doen dan moet ik doorgaan. Net als nu bij deze operatie. Ik moet hem ondergaan en daarna weer gewoon knallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.