Efteling gaat roken in wachtrijen verbieden: 'Er lopen hier veel kinderen rond'

22 maart 2017 om 18:08
nl
Een sigaret opsteken in de wachtrij bij de Python is nu nog toegestaan, maar daar komt mogelijk snel verandering in. Het pretpark in Kaatsheuvel bevestigt dat het werkt aan een rookverbod in wachtrijen.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Voorheen stemde de Efteling het rookbeleid af op de wettelijke voorschriften, zo vertelt een woordvoerder van het pretpark aan Omroep Brabant. Daar komt waarschijnlijk verandering in: de Efteling en vrijwel alle andere grote pretparken in Nederland willen een rookverbod in wachtrijen invoeren.

"Zo'n verbod past bij de maatschappelijke trend dat roken in openbare gelegenheden minder wenselijk is. Natuurlijk, mensen komen naar De Efteling voor ontspanning en daar hoort voor sommigen een sigaret bij, maar er lopen hier ook veel kinderen rond", aldus het pretpark, dat verder nog niet inhoudelijk op het verbod wil ingaan. "Maar we werken eraan."
 
De invoering van een rookverbod voor wachtrijen is een initiatief van de Club van Elf, de vereniging van Nederlandse dagattractiebedrijven waar ook de Efteling lid van is. "We komen dinsdag met een persbericht. We zijn nog aan het overleggen met de betrokken partijen over een omschrijving en voorstel waar iedereen zich in kan vinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.