Johan Vlemmix helpt zieke Anita door drie dagen te wonen in een reuzenrad - Omroep Brabant

Johan Vlemmix helpt zieke Anita door drie dagen te wonen in een reuzenrad

22 maart 2017 om 12:57
Johan Vlemmix met Anita Smeets. (Foto: privé)
Johan Vlemmix met Anita Smeets. (Foto: privé)
Johan Vlemmix gaat weer voor een wereldrecord. Maar dit keer niet om een ludieke, maar een hele serieuze reden. Hij wil geld ophalen voor de ernstig zieke MS-patiënte Anita Smeets uit Heesch.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Vlemmix wil zich daarom vanaf woensdag 5 april drie dagen opsluiten in het nieuwe reuzenrad op de Pier in Scheveningen. Hij blijft daar 58 uur in, een wereldrecord.

Voor de recordpoging worden twee gondels ingericht als 'huiskamer' en 'slaapkamer'. Vlemmix mag elk uur een paar minuten naar buiten, bijvoorbeeld om naar de wc te gaan. De hele recordpoging is live te volgen via Facebook en YouTube.

Uitbehandeld
Anders dan de ludieke vijftig recordpogingen die Vlemmix vorig jaar deed, is dit een hele serieuze poging, zegt de Eindhovenaar. "Ik werd benaderd door de dochter van Anita. Zij had het idee om samen het record 'in de achtbaan zitten' te verbreken. Maar dat heb ik al eens gedaan en dat staat inmiddels op 46 uur. Er was geen achtbaan beschikbaar. Toen kwamen we bij de Pier in Schevenigen uit."

De 47-jarige Anita Smeets hoorde in 2013 dat ze MS heeft. Inmiddels kan ze niet veel meer zelfstandig doen. Lopen kan bijvoorbeeld nog nauwelijks, maximaal 50-100 meter en met een stok. In Nederland is ze uitbehandeld, maar in het buitenland wil ze een stamceltherapie volgen. Maar die is heel duur.

80.000 euro
Vlemmix wil daarom 80.000 euro ophalen, genoeg voor een experimentele behandeling voor de zieke Anita uit Heesch. "En alles wat er meer binnenkomt is voor andere patiënten."

Hij deelt direct een sneer uit naar de zorgverzekeraars, die Anita financieel niet steunen. "Ik vind het bizar dat de zorgverzekering zoiets niet dekt. Als je mensen kunt helpen, doe je dat toch? Waarom moet iemand doodgaan omdat er geen geld is?

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...