Video

Op de G-Dag boeit de winnaar eigenlijk niet: 'Ik tackelde bijna de scheidsrechter'

22 maart 2017 om 22:39 • Aangepast 21 november 2020 om 02:38
nl
De 17e editie van de G-Dag bij voetbalclub NAC is een groot succes geworden. In Breda kwamen woensdagmiddag 24 G-teams bij elkaar om onder leiding van de NAC-selectie een toernooi te spelen. Het was een dag vol met blije gezichten in het Rat Verlegh Stadion.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Jannes trekt aan zijn haar en moet hard lachen. "Mijn haar is rood en ik heb vandaag ook een rode kaart gekregen", zegt hij vol trots. "Nou mag ik dit seizoen niet meer mee doen. Ik heb de scheidsrechter bijna getackled."  

Wachten op privacy instellingen...


Het is elk jaar weer een feest om er rond te lopen, de G-Dag bij voetbalclub NAC. Teams uit West-Brabant en Zeeland strijden er voor de winst. En het mooie voor de voetballers is, elk team wordt gecoacht door een speler van het eerste elftal van NAC Breda.

En dat ook nog eens in het grote NAC-stadion. Hoe dat is? "Heel leuk", roepen de spelers van voetbalclub MOC'17 uit Bergen op Zoom in koor.

Blije gezichten
Het is niet alleen een mooie dag voor de deelnemers, ook de spelers van NAC hebben volop plezier en genieten zichtbaar. Ze coachen de teams fanatiek, maken met iedereen een praatje en gaan geduldig op de foto.

"Dit is super", zegt NAC-middenvelder Robbie Haemhouts. "Leuk voor ons om mee te maken en voor die gasten is het natuurlijk helemaal supergaaf. Al die blije gezichten is toch wel het mooiste."

'Het is genieten'
Maar de NAC-spelers blijven natuurlijk sportmensen en die willen altijd winnen. NAC-aanvaller Giovanni Korte staat zijn team dan ook fanatiek te coachen.

"Het gaat goed met mijn team, het is nu 3-0 voor ons", zo zegt hij tijdens het aanmoedigen door. "Oei, wacht even. Oh nee, goed verdedigd! En het is nu afgelopen, dus de drie punten zijn binnen. Kijk die emotie bij de jongens, het is genieten."

Recht door zee
Ook NAC-coach Stijn Vreven heeft een mooie dag. Gelukkig won hij met zijn ploeg afgelopen vrijdag met 4-3 van Jong Ajax. Gelukkig, want de deelnemers aan de G-dag sparen niemand.

"Hier word ik vrolijk van, want ze zijn heel oprecht en recht door zee. De meesten hebben de wedstrijd tegen Jong Ajax gezien. Die ligt nog vers in het geheugen en dus is het ook voor ons een leuke dag", zo grapt de oefenmeester van de Bredase club.

Finale
Stijn Vreven floot uiteindelijk de finale die ging tussen het Zevenbergse Virtus en Terneuzense Boys. De Zeeuwen, onder leiding van de NAC'ers El Allouchi en Smith-Brown, wonnen het toernooi. Maar dat, dat boeit eigenlijk niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.