Veel steun voor rookverbod in wachtrijen van de Efteling

22 maart 2017 om 20:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:37
nl
Het plan van de Efteling om een rookverbod in wachtrijen in te voeren, kan rekenen op veel steun. Dat blijkt uit een peiling van Omroep Brabant op Facebook en Twitter.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De invoering van een rookverbod voor wachtrijen is een initiatief van de Club van Elf, de vereniging van Nederlandse dagattractiebedrijven waar ook de Efteling lid van is.

Op Facebook maakt het onderwerp de tongen los. Bijna tienduizend mensen gaven al aan het plan te zien zitten. “Ik ben zelf een roker, maar ik kan echt begrijpen dat mensen het niet fijn vinden om in een wachtrij te staan waar gerookt wordt. Wat is het probleem om even niet te roken?”, vraagt Natalie zich af.

Wachten op privacy instellingen...


“Het pretpark richt zich op kinderen. En daar hoort roken niet bij”, vindt Edwin, die aangeeft zelf een roker te zijn. Tamara is van mening dat omstanders geen last horen te hebben van de verslaving van een ander. “Het is echt niet zo erg om te wachten tot je de volgende sigaret opsteekt.”

Tegenstanders
Natuurlijk zijn er ook tegenstanders. Hans is een van hen. “Ik zou lekker binnen blijven en nooit naar een pretpark gaan. Fijnstof lijkt mij veel erger dan een sigaretje in een wachtrij in de buitenlucht”, schrijft hij op Facebook.

“Beetje vreemd plan, toch?”, vraagt Chris zich af. “Gun iedereen nog dat kleine beetje vrijheid. Niet zo zeuren.”

Anita vindt dat de maatregel te ver gaat. Ze vraagt zich af wat het volgende is dat verboden wordt. “Mogen we geen parfum meer op, want dat kan ook vervelend zijn voor omstanders. Gebruik gewoon allemaal je gezonde verstand.”

Op Twitter was een overgrote meerderheid ook voor een rookverbod in wachtrijen.  

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.