Verhuurders balen van sluiten huizen na hennepvondst: 'Kost ons best wel wat geld'

22 maart 2017 om 21:22
nl
Woningcorporaties in Brabant en Zeeland vinden dat zij het slachtoffer worden van actieve burgemeesters die huizen sluiten als een hennepkwekerij wordt ontdekt. Huurhuizen die worden gesloten zijn tijdelijk niet te verhuren waardoor de corporatie wordt getroffen.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

Dat staat in een evaluatie van afspraken die in de politieregio Zeeland-West-Brabant zijn gemaakt over de bestrijding van hennepteelt. De evaluatie werd woensdagavond besproken door de Brabantse en Zeeuwse burgemeesters.

Als een huurder wordt betrapt op hennepteelt, dan kan het huurcontract worden opgezegd. De gemeente kan het huis voor een paar maanden sluiten. Vooral in Brabantse gemeenten gebeurt dat consequent en regelmatig.

Oplossingen
Aan voorgestelde oplossingen van de woningcorporaties wordt nog gewerkt. Ze willen de kosten van een woningsluiting bijvoorbeeld in rekening kunnen brengen bij de malafide huurder door dat vast te leggen in de huurcontracten. De corporaties hebben bovendien gevraagd of sluitingen korter kunnen.

"Het is goed om een signaal af te geven aan de buurt als er een hennepkwekerij wordt opgerold maar voor ons kan een sluiting ook nadelig uitpakken. Het kost ons best wel wat geld'', zegt teamleider Gwen Hofland van woningstichting WonenBreburg in Tilburg in een toelichting. We hebben bovendien veel woningzoekenden en als een huis lang leegstaat kunnen we daar ook een gezin mee helpen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.