Docu over Brabantse startup: 'Belangrijke tijd in mijn leven is nu vereeuwigd'

23 maart 2017 om 02:21
nl
BNN zond woensdagavond documentaire ‘Gamechangers’ uit van Eindhovense regisseur Daan Willekes. Het laat zien hoe een groep jonge Eindhovense ondernemers het probeert te ‘maken’ met hun uitvinding: de Virtual Reality-handschoen.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Het begint allemaal met Eindhovenaar Bob Vlemmix, zoon van Johan, die op het idee komt. Hij stelt een een technisch team samen om aan het project te werken. Het team werkt constant aan hun uitvinding, maar moeten ook op zoek naar investeerders. Voor 'niks minder dan 100 miljoen' wordt het verkocht, vertelt Bob in de film.

Industrieel ontwerper Stijn Stumpel maakt ook deel uit van het team. Hij woont in Eindhoven, maar is dinsdagavond op zijn hotelkamer ergens in Frankrijk voor een VR-beurs. “Nu zijn we bezig met het product op de markt brengen. We kunnen het inmiddels op industriële schaal produceren,” aldus Stumpel.

LEES OOK: Bob Vlemmix (zoon van) bedacht een slimme handschoen en nu is er een documentaire

Frictie
De film laat ook zien hoe de gemoederen oplopen onder de groep mannen, met name tussen Stijn en Bob. “Ja, we zijn twee hele andere types. Maar we hebben de afgelopen twee jaar beter met elkaar leren omgaan”, verklaart Stijn. “Ik ben echt blij dat deze film is gemaakt. Deze belangrijke tijd in mijn leven is met deze film vereeuwigd.”

En of Bob zijn 100 miljoen dit jaar gaat vangen? “Ja, ik hoop het wel. Ik weet het zeker!” lacht Stijn. “We gaan een nieuwe periode in. Het wordt allemaal serieuzer, maar het blijft onzeker. We weten precies wat en hoe we moeten verbeteren.”

De documentaire is nog terug te kijken op de site van NPO.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.