Slachtoffer bedrijfsongeluk gedwongen te liegen

23 maart 2017 om 12:45
nl
Een 50-jarige man uit Berghem is dinsdag aangehouden omdat hij een slachtoffer van een bedrijfsongeluk onder druk zou hebben gezet te liegen over het ongeluk. De man uit Berghem is manager bij het bedrijf in Venlo waar in juni vorig jaar een ongeluk gebeurde met een heftruck.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Naast de manager werden ook twee andere mannen aangehouden voor het onder druk zetten van het slachtoffer. De drie hoopten met hun actie een boete te voorkomen. De twee andere aangehouden verdachten zijn mannen uit Limburg.

Pallets met komkommers kantelen
Een chauffeur die als uitzendkracht werkte voor het bedrijf in Venlo reed op de bewuste avond met drie pallets met komkommers rond. In een bocht kantelde de hele lading. De chauffeur sprong daarop van de heftruck, maar het gevaarte reed vervolgens wel over zijn been.

Het slachtoffer liep een open beenbreuk op en kan hierdoor nog steeds niet werken.

Vervalst certificaat
De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, heeft het ongeluk onderzocht. Tijdens dit onderzoek ontstonden er twijfels over bepaalde documenten. Zo heeft het bedrijf een vervalst certificaat laten opmaken waaruit zou blijken dat het slachtoffer een heftruckdiploma had.

Het slachtoffer heeft het certificaat volgens de inspectie vermoedelijk onder druk ondertekend. Daarnaast is de chauffeur volgens de inspectie onder druk gezet om niet de hele waarheid te vertellen.

Weer op vrije voeten
De twee mannen uit Limburg die zijn aangehouden, zijn een manager van het uitzendbureau waarvoor de chauffeur werkte en de man die het valse certificaat leverde.

De drie verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.