Mountainbiker Michiel van der Heijden wint etappe Cape Epic: 'Dit is geweldig'

23 maart 2017 om 14:37 • Aangepast 21 november 2020 om 02:37
nl
Michiel van der Heijden heeft de vierde etappe in de Cape Epic gewonnen. De mountainbiker uit Drunen kwam samen met zijn Zwitserse partner Andri Frischknecht als eerste over de finish in de rit met start en finish in het Zuid-Afrikaanse Greyton.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Met 112 kilometer was het de langste etappe in de Cape Epic, die ook wel als de Tour de France voor mountainbikers wordt gezien. "Dit is echt geweldig", jubelt Van der Heijden na zijn etappezege vanuit Zuid-Afrika. 

'Echt heel mooi'
De Drunenaar (25) rijdt voor de eerste keer de zwaarste mountainbikewedstrijd ter wereld en had niet gedacht nu al succesvol te zijn. "En dan ook nog eens in de langste rit. We bleven lang met een grote groep bij elkaar, maar uiteindelijk bleven er twee koppels over: wij en Nino Schurter en Matthias Stirnemann, het andere duo van onze ploeg. Dat gaf wel een impuls natuurlijk. Echt heel mooi dat wij ook nog eens als eerste over de meet kwamen", zegt Van der Heijden, die dit 'zeker de mooiste zege van de afgelopen jaren' noemt.

In het algemeen klassement staan Van der Heijden en Frischknecht, die beiden bij Scott onder contract staan, nu zevende. De Duitser Fumic en de Braziliaan Avancini dragen de leiderstrui. De Cape Epic duurt nog tot en met zondag.

Wachten op privacy instellingen...

Bart Brentjens op twee
In het masterklassement, voor rijders boven de veertig jaar, heeft oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens nog altijd uitzicht op de eindoverwinning. Samen met de Braziliaan Azevedo staat de teammanager uit Huisseling op een tweede plaats. De ritzege moest het duo vandaag laten aan twee voormalige wegrenners. De Australiër Cadel Evans en de Amerikaan George Hincapie waren Brentjens en Azevedo te snel af.  

ZIE OOK: Michiel van der Heijden kijkt uit naar avontuur in Tour de France voor mountainbikers

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.