DAF Trucks boekt hogere omzet en winst

23 maart 2017 om 18:20
nl
De omzet van vrachtwagenfabrikant DAF in Eindhoven is het afgelopen jaar met negen procent gestegen naar 4,8 miljard euro. In 2015 bedroeg de omzet 4,4 miljard.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De winst van de Eindhovense truckbouwer nam iets minder toe: met vijf procent naar 370 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers die bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd.

Markleider zware vrachtwagens
DAF, dochter van het Amerikaanse Paccar, profiteert vooral van zijn positie als marktleider bij de zware vrachtwagens. Ruim vijftien procent van de markt is in handen van het Eindhovense concern. In totaal leverde DAF vorig jaar ruim 56.000 trucks.

Het bedrijf heeft, verdeeld over de vestigingen in onder meer Eindhoven en het Belgische Westerlo, ruim achtduizend werknemers. Dit betekent een toename van ruim driehonderd ten opzichte van 2015.

Lagere schikking
DAF had niet alleen baat bij de aantrekkende vraag. Het concern had ook de meevaller dat een schikking met de Europese Commissie minder hoog uitviel.

DAF was één van de bedrijven die gestraft werden voor betrokkenheid bij een kartel. De Eindhovense onderneming had een hoger bedrag gereserveerd dan de uiteindelijke schikking van 752,7 miljoen euro. Hierdoor vloeide ruim 97 miljoen terug de kas in.


 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.