Voetbaltrainer Robert Maaskant wordt adviseur bij gemeente Breda

23 maart 2017 om 19:15
nl
Robert Maaskant wordt op parttimebasis adviseur bij de gemeente Breda. De voetbaltrainer gaat zich in zijn woonplaats bemoeien met topsportontwikkeling. Daarnaast is Maaskant bij voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer in de race om daar hoofdcoach te worden.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Nadat Robert Maaskant in oktober 2015 werd ontslagen bij NAC, slaagde de Bredanaar er niet in om weer aan de bak te komen als technisch directeur of voetbaltrainer. Wel werkt hij bijvoorbeeld als voetbalanalist bij de NOS. En nu gaat hij ook als adviseur aan de slag bij de gemeente Breda.

Handen en voeten
In samenwerking met Delatalent gaat adviseur Maaskant zich bezig houden met topsportontwikkeling en daarnaast is zijn taak om het vrouwenvoetbal in de regio Breda te stimuleren.

De advisrende rol gaat hij ook in de praktijk handen en voeten geven. De lokale coaches kunnen bijvoorbeeld clinics en workshops verwachten van de gelouterde voetbaltrainer.

Kinderen met drie benen
Robert Maaskant bevestigt zijn nieuwe rol, maar wil er nog niet teveel over zeggen omdat het plan vrijdag pas officieel gepresenteerd wordt. "De breedtesport is leuk en belangrijk, maar het gaat hier om de toplaag. Dus niet over kinderen met drie benen. Er is ambitie", laat hij wel weten.

Go Ahead Eagles
De kans bestaat dat Maaskant het binnenkort druk krijgt. Hij wordt namelijk ook genoemd als de opvolger van de bij Go Ahead Eagles ontslagen hoofdcoach Hans de Koning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.